Kesäkuu alkoi. Brasiliassa on monia tyypillisiä juhlia tähän aikaan vuodesta. Selaileessani yhtä keittokirjaani löysin tyypillisen reseptin tältä ajalta: quentão. Tämä on versio, jossa on cachaça. Kesäkuun festivaaleilla alueella, jossa synnyin, he palvelevat vain quentaota cachaçan kanssa. Quentão viinin kanssa tutustui vasta sen jälkeen, kun muutin Porto Alegreen. Olen jo muissa teksteissä puhunut Brasilian kesäkuun festivaaleista, näiden festivaalien tyypillisistä ruoista ja juomista ja jopa vertaillut niitä suomalaiseen Juhannukseen (portugaliksi, englanniksi ja italiaksi). Etsi muinaisia tekstejä lukeaksesi niitä.
Jaan kanssasi alla olevan reseptin.
Tätä juomaa ei suositella alle 18-vuotiaille. Tarkista alueesi alkoholinkäytön ikärajat.
Sekoita 2 litraa vettä 14 sitruunan kuoreen paloina, 24 neilikkaan ja 12 kanelinpalaan. Lisää 2 teekupillista erittäin ohuiksi viipaleiksi leikattua inkivääriä ja 20 ruokalusikallista puhdistettua sokeria. Keitä seosta 15-20 minuuttia. Lisää 4 litraa parasta cachaçaa ja keitä vielä 5 minuuttia. Maista ja katso onko sokeri hyvää. Siivilöi siivilän läpi ja tarjoile kuumana. Älä keitä kuumaa kastiketta pitkään, jotta se ei menetä cachaçan aromia.
Tekee noin 40 pienet mukit.
Valmista se ja kerro mielipiteesi.
Tämä teksti, kuten kaikki muut tällä sivustolla, on suojattu tekijänoikeuksilla. Kaikki oikeudet pidätetään tekijälle.
Jos johdat tällä verkkosivustolla käsiteltyihin aiheisiin liittyvää yritystä, lue mediapaketti oppiaksesi mainostamaan tuotteitasi ja palveluitasi viestintäkanavissamme.
Nycka, the Nomad
* Tämä teksti on käännetty lisäämään vuoropuhelua suomenkielistä sisältöä etsivien ihmisten kanssa. Saattaa sisältää käännösvirheitä. Alkuperäiset asiakirjat ovat saatavilla tällä sivustolla englanniksi, portugaliksi ja italiaksi.
Comments
Post a Comment
🇬🇧 Comment here in Portuguese, English or Italian.
🇮🇹 Commenta qui in portoghese, inglese o italiano.
🇧🇷 Comente aqui em português, inglês ou italiano.