🇳🇱 Recept: quentão met cachaça

Juni is begonnen. In Brazilië hebben we veel typische festivals in deze tijd van het jaar. Bladerend door een van mijn kookboeken vond ik een typisch recept uit die tijd: quentão. Dit is een versie met cachaça. Quentão met cachaça is het enige van de juni-festivals in de regio Minas Gerais waar ik ben geboren. Ik heb quentão met wijn pas leren kennen nadat ik naar Porto Alegre was verhuisd. Ik heb al in andere teksten gesproken over de Braziliaanse feestdagen in juni, over het eten en drinken dat typisch is voor deze feestdagen, en ik heb ze zelfs vergeleken met de Finse Juhannus (in het Portugees, Engels en Italiaans). Zoek naar oude teksten om ze te lezen.

Ik deel het recept hieronder met je. 


Deze drank wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 18 jaar. Controleer de leeftijdsbeperkingen voor het drinken van alcohol in uw regio.


Meng 2 liter water met de schil van 14 gesneden citroenen, 24 kruidnagels en 12 stukjes kaneel. Voeg 2 kopjes zeer dun gesneden gember en 20 eetlepels geraffineerde suiker toe. Kook het mengsel 15-20 minuten. Voeg 4 liter van de beste cachaça toe en kook nog 5 minuten. Proef en kijk of de suiker goed is. Filter door een vergiet en serveer heet. Laat de quentão niet te lang koken om het aroma van de cachaça niet te verliezen.


Het produceert ongeveer 40 kleine kopjes.


Bereid het voor en vertel me wat je ervan vindt.


Deze tekst is, net als alle andere op deze site, auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten zijn voorbehouden aan de auteur.

Als u een bedrijf runt dat is gekoppeld aan de onderwerpen die op deze website worden behandeld, lees dan de mediakit om erachter te komen hoe u uw producten en diensten in onze communicatiekanalen kunt promoten.


Nycka, the Nomad


*Deze tekst is vertaald om de dialoog met mensen die op zoek zijn naar inhoud in het Nederlands te vergroten. Kan vertaalfouten bevatten. De originelen zijn op deze website beschikbaar in het Engels, Italiaans en Portugees.

Comments