🇾đŸ‡Ș Njuter av vĂ€rlden - Zeljanica

Jag letade efter ett annat vegetariskt recept för idag och vi har Zeljanica, en bosnisk salta paj. Receptet ger 6 portioner och tar cirka nittio minuter att förbereda. Originalrecept.

Degens ingredienser (kallad jufke):

500 g mjöl

250 ml varmt vatten. Kanske lite mer

1 sked salt

1 sked olja

Fyllningsingredienser:

1 kg KÄl / spenat / mangold, tvÀtta och skÀr

3 matskedar grÀddfil

100 g fetaost eller ungost

3 Àgg

1 sked majsmjöl

salt efter behov

1 sked olja

Metod för beredning:

  1. Förbered degen genom att tillsÀtta salt, olja och varmt vatten till mjölet. Degen ska varken vara för hÄrd eller för mjuk för att fastna. LÄt degen tÀckt med cellofan pÄ bordet eller i kylen i minst en halvtimme för att vila.
  2. För att göra jufken, dela degen i 3 bollar, med lite arbete pÄ degen.
  3. Öppna varje boll lite med en kavel, sĂ„ det gĂ„r bra att smörja in den. LĂ„t jufken vila i 1 timme eller sĂ„.
  4. Vispa Àggen med grÀdde, ost, salt och majsmjöl, tillsÀtt sedan de skivade grönsakerna och blanda.
  5. StrÀck ut jufken pÄ bordet med handen. Du kan skÀra den pÄ mitten innan du fyller den, men du behöver inte. Strö fyllningen över jufken med handen, men inte Ànda ut i kanten sÄ att den inte lÀcker. Rulla degen till rör eller spiraler (som vÀldigt breda cannelloni. Se bild pÄ Instagram.).
  6. SÀtt ihop pajen i en spiralform (bild pÄ Instagram) och lÀgg pÄ en plÄt. Eller rulla ihop som flera cannelloni sida vid sida till en rektangulÀr form. Gör den första zvrken, d.v.s. en cirkel, frÄn den första halvan av jufken och lÀgg sedan till den andra jufken.
  7. SĂ€tt in pajen i ugnen pĂ„ 200°C i ca 40 minuter eller 30-40 minuter eller sĂ„ Ă€r pajen riktigt god. Efter 20-25 minuter, lĂ€gg pajen och hĂ€ll lite vatten över den och vĂ€nd pĂ„ den i ca 5-10 minuter. Strö över smĂ€lt smör, tĂ€ck med en duk och lĂ„t vila nĂ„gra minuter.
  8. Pajen ska vara krispig pÄ utsidan.
  9. Servera med yoghurt eller efter önskemÄl.

Mitt förslag: lÀgg till andra grönsaker, hackad svamp och mandel i fyllningen.

RÄdfrÄga mig innan du anvÀnder receptet för kommersiella ÀndamÄl.

Följ vÄra kanaler pÄ sociala medier för att hÄlla koll pÄ allt vÄrt innehÄll.

Om du driver ett företag med anknytning till tidningens teman, annonsera hos oss. LÀs vÄrt mediakit för att lÀra dig hur.


Nycka, the Nomad


* Översatt frĂ„n portugisiska.

Comments