Jag letade efter ett annat vegetariskt recept för idag och vi har Zeljanica, en bosnisk salta paj. Receptet ger 6 portioner och tar cirka nittio minuter att förbereda. Originalrecept.
Degens ingredienser (kallad jufke):
500 g mjöl
250 ml varmt vatten. Kanske lite mer
1 sked salt
1 sked olja
Fyllningsingredienser:
1 kg Kål / spenat / mangold, tvätta och skär
3 matskedar gräddfil
100 g fetaost eller ungost
3 ägg
1 sked majsmjöl
salt efter behov
1 sked olja
Metod för beredning:
- Förbered degen genom att tillsätta salt, olja och varmt vatten till mjölet. Degen ska varken vara för hård eller för mjuk för att fastna. Låt degen täckt med cellofan på bordet eller i kylen i minst en halvtimme för att vila.
- För att göra jufken, dela degen i 3 bollar, med lite arbete på degen.
- Öppna varje boll lite med en kavel, så det går bra att smörja in den. Låt jufken vila i 1 timme eller så.
- Vispa äggen med grädde, ost, salt och majsmjöl, tillsätt sedan de skivade grönsakerna och blanda.
- Sträck ut jufken på bordet med handen. Du kan skära den på mitten innan du fyller den, men du behöver inte. Strö fyllningen över jufken med handen, men inte ända ut i kanten så att den inte läcker. Rulla degen till rör eller spiraler (som väldigt breda cannelloni. Se bild på Instagram.).
- Sätt ihop pajen i en spiralform (bild på Instagram) och lägg på en plåt. Eller rulla ihop som flera cannelloni sida vid sida till en rektangulär form. Gör den första zvrken, d.v.s. en cirkel, från den första halvan av jufken och lägg sedan till den andra jufken.
- Sätt in pajen i ugnen pÃ¥ 200°C i ca 40 minuter eller 30-40 minuter eller sÃ¥ är pajen riktigt god. Efter 20-25 minuter, lägg pajen och häll lite vatten över den och vänd pÃ¥ den i ca 5-10 minuter. Strö över smält smör, täck med en duk och lÃ¥t vila nÃ¥gra minuter.
- Pajen ska vara krispig på utsidan.
- Servera med yoghurt eller efter önskemål.
Mitt förslag: lägg till andra grönsaker, hackad svamp och mandel i fyllningen.
Rådfråga mig innan du använder receptet för kommersiella ändamål.
Följ våra kanaler på sociala medier för att hålla koll på allt vårt innehåll.
Om du driver ett företag med anknytning till tidningens teman, annonsera hos oss. Läs vårt mediakit för att lära dig hur.
Nycka, the Nomad
* Översatt från portugisiska.
Comments
Post a Comment
🇬🇧 Comment here in Portuguese, English or Italian.
🇮🇹 Commenta qui in portoghese, inglese o italiano.
🇧🇷 Comente aqui em português, inglês ou italiano.