Förra veckan var lite komplicerad, sÄ mycket att jag inte skrev varje dag, sÄ dagens text med typiska europeiska rÀtter kommer senare i veckan. Idag lÀgger jag upp texten som skulle publiceras i morgon frÄn spalten "Njuta av vÀrlden", med en typisk italiensk matrÀtt.
Receptet kan vara en variant. Om du Àr född i Italien och kÀnner till ett annat gnocchi-recept, dela ditt recept i kommentarerna.
Receptet kan göras med hur mycket potatis du vill. LÄt oss gÄ till henne.
Metod för beredning:
- Skala, tvÀtta och koka lite potatis i saltat vatten.
- Kör den genom potatispressen och mÀt sedan hur mÄnga skedar potatis du fick.
- För varje 10 matskedar pressad potatis, tillsÀtt 3 matskedar vetemjöl, 1 matsked smör, 3 hela Àgg och 3 matskedar riven ost.
- Blanda vÀl tills degen gÄr ihop.
- Strö ett marmorbord med vete, ta bitar av deg och rulla dem till tjockleken av ett finger.
- SkÀr dessa rullar i smÄ bitar.
- Efter att gnocchin har skurits, koka dem i saltat vatten. NÀr bitarna kommer upp till ytan Àr de kokta. Ta bort dem med en hÄlslev och lÀgg dem att torka i en sil eller yta dÀr de kan torka bra utan att det samlas vatten runt dem.
- LÀgg sedan upp gnocchin pÄ ett fat, strö över riven ost och tÀck med valfri sÄs.
Följ vÄra kanaler pÄ sociala medier för att hÄlla koll pÄ allt vÄrt innehÄll.
Om du driver ett företag med anknytning till tidningens teman, annonsera hos oss. LÀs vÄrt mediakit för att lÀra dig hur.
- Ăversatt frĂ„n portugisiska
Nycka, the Nomad
Copyright: Nycka, the Nomad
Comments
Post a Comment
đŹđ§ Comment here in Portuguese, English or Italian.
đźđč Commenta qui in portoghese, inglese o italiano.
đ§đ· Comente aqui em portuguĂȘs, inglĂȘs ou italiano.