Förra veckan var lite komplicerad, så mycket att jag inte skrev varje dag, så dagens text med typiska europeiska rätter kommer senare i veckan. Idag lägger jag upp texten som skulle publiceras i morgon från spalten "Njuta av världen", med en typisk italiensk maträtt.
Receptet kan vara en variant. Om du är född i Italien och känner till ett annat gnocchi-recept, dela ditt recept i kommentarerna.
Receptet kan göras med hur mycket potatis du vill. Låt oss gå till henne.
Metod för beredning:
- Skala, tvätta och koka lite potatis i saltat vatten.
- Kör den genom potatispressen och mät sedan hur många skedar potatis du fick.
- För varje 10 matskedar pressad potatis, tillsätt 3 matskedar vetemjöl, 1 matsked smör, 3 hela ägg och 3 matskedar riven ost.
- Blanda väl tills degen går ihop.
- Strö ett marmorbord med vete, ta bitar av deg och rulla dem till tjockleken av ett finger.
- Skär dessa rullar i små bitar.
- Efter att gnocchin har skurits, koka dem i saltat vatten. När bitarna kommer upp till ytan är de kokta. Ta bort dem med en hålslev och lägg dem att torka i en sil eller yta där de kan torka bra utan att det samlas vatten runt dem.
- Lägg sedan upp gnocchin på ett fat, strö över riven ost och täck med valfri sås.
Följ våra kanaler på sociala medier för att hålla koll på allt vårt innehåll.
Om du driver ett företag med anknytning till tidningens teman, annonsera hos oss. Läs vårt mediakit för att lära dig hur.
- Översatt från portugisiska
Nycka, the Nomad
Copyright: Nycka, the Nomad
Comments
Post a Comment
🇬🇧 Comment here in Portuguese, English or Italian.
🇮🇹 Commenta qui in portoghese, inglese o italiano.
🇧🇷 Comente aqui em português, inglês ou italiano.