Kävin etsimässä erilaista kasvisreseptiä tälle päivälle ja meillä on Zeljanica, bosnialainen suolainen piirakka. Reseptistä tulee 6 annosta ja valmistus kestää noin 90 minuuttia. Alkuperäinen resepti.
Taikinan ainekset (kutsutaan jufkeksi):
500 g jauhoja
250 ml lämmintä vettä. Ehkä vähän enemmän
1 lusikka suolaa
1 lusikka öljyä
Täytteen ainekset:
1 kg kaalia / pinaattia / mangoldia, pese ja leikkaa
3 ruokalusikallista smetanaa
100 g fetaa tai nuorta juustoa
3 munaa
1 lusikallinen maissijauhoja
Suolaa tarpeen mukaan
1 lusikka öljyä
Valmistusmenetelmä:
- Valmista taikina lisäämällä jauhoihin suola, öljy ja lämmin vesi. Taikina ei saa olla liian kovaa eikä liian pehmeää tarttumaan. Anna taikinan levätä sellofaanilla peitettynä pöydällä tai jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Tee jufke erottamalla taikinasta 3 palloa työstäen hieman taikinaa.
- Avaa jokaista palloa hieman kaulimella, joten se on hyvä rasvata. Anna jufken levätä noin 1 tunti.
- Vatkaa munat kerman, juuston, suolan ja maissijauhojen kanssa, lisää sitten viipaloidut vihreät ja sekoita.
- Venytä jufkea pöydälle kädelläsi. Voit leikata sen kahtia ennen täyttämistä, mutta sinun ei tarvitse. Ripottele täytettä kädellä jufken päälle, mutta älä aina reunaan asti, jotta se ei vuoda. Kauli taikina putkiksi tai spiraaleiksi (kuten hyvin leveät cannellonit. Katso kuva Instagramista.).
- Kokoa piirakka spiraalin muotoiseksi (kuva Instagramissa) ja laita uunipellille. Tai rullaa useita vierekkäisiä cannelloneja suorakaiteen muotoisiksi. Tee ensimmäinen zvrk, eli ympyrä, jufken ensimmäisestä puoliskosta ja lisää sitten toinen jufke.
- Laita piirakka uuniin 200°C noin 40 minuutiksi tai 30-40 minuutiksi tai niin piirakka on todella hyvää. 20-25 minuutin kuluttua aseta piirakka paikalleen ja kaada päälle vettä ja käännä noin 5-10 minuuttia. Ripottele päälle sulatettua voita, peitä liinalla ja anna levätä muutama minuutti.
- Piirakan tulee olla rapea ulkopuolelta.
- Tarjoile jogurtin kanssa tai halutessasi.
Ehdotukseni: lisää täytteeseen muita vihanneksia, hienonnettuja sieniä ja manteleita.
Ennen kuin käytät reseptiä kaupallisiin tarkoituksiin, ota minuun yhteyttä.
Seuraa kanaviamme sosiaalisessa mediassa pysyäksesi ajan tasalla kaikesta sisällöstämme.
Jos sinulla on lehden teemoihin liittyvää yritystä, mainosta meille. Lue mediapakettimme oppiaksesi kuinka.
Nycka, the Nomad
* Käännetty portugalista.
Comments
Post a Comment
🇬🇧 Comment here in Portuguese, English or Italian.
🇮🇹 Commenta qui in portoghese, inglese o italiano.
🇧🇷 Comente aqui em português, inglês ou italiano.