đŸ‡«đŸ‡ź Nauti maailmasta - Zeljanica

KÀvin etsimÀssÀ erilaista kasvisreseptiÀ tÀlle pÀivÀlle ja meillÀ on Zeljanica, bosnialainen suolainen piirakka. ReseptistÀ tulee 6 annosta ja valmistus kestÀÀ noin 90 minuuttia. AlkuperÀinen resepti.

Taikinan ainekset (kutsutaan jufkeksi):

500 g jauhoja

250 ml lÀmmintÀ vettÀ. EhkÀ vÀhÀn enemmÀn

1 lusikka suolaa

1 lusikka öljyÀ

TĂ€ytteen ainekset:

1 kg kaalia / pinaattia / mangoldia, pese ja leikkaa

3 ruokalusikallista smetanaa

100 g fetaa tai nuorta juustoa

3 munaa

1 lusikallinen maissijauhoja

Suolaa tarpeen mukaan

1 lusikka öljyÀ

ValmistusmenetelmÀ:

  1. Valmista taikina lisÀÀmÀllÀ jauhoihin suola, öljy ja lÀmmin vesi. Taikina ei saa olla liian kovaa eikÀ liian pehmeÀÀ tarttumaan. Anna taikinan levÀtÀ sellofaanilla peitettynÀ pöydÀllÀ tai jÀÀkaapissa vÀhintÀÀn puoli tuntia.
  2. Tee jufke erottamalla taikinasta 3 palloa työstÀen hieman taikinaa.
  3. Avaa jokaista palloa hieman kaulimella, joten se on hyvÀ rasvata. Anna jufken levÀtÀ noin 1 tunti.
  4. Vatkaa munat kerman, juuston, suolan ja maissijauhojen kanssa, lisÀÀ sitten viipaloidut vihreÀt ja sekoita.
  5. VenytÀ jufkea pöydÀlle kÀdellÀsi. Voit leikata sen kahtia ennen tÀyttÀmistÀ, mutta sinun ei tarvitse. Ripottele tÀytettÀ kÀdellÀ jufken pÀÀlle, mutta ÀlÀ aina reunaan asti, jotta se ei vuoda. Kauli taikina putkiksi tai spiraaleiksi (kuten hyvin leveÀt cannellonit. Katso kuva Instagramista.).
  6. Kokoa piirakka spiraalin muotoiseksi (kuva Instagramissa) ja laita uunipellille. Tai rullaa useita vierekkÀisiÀ cannelloneja suorakaiteen muotoisiksi. Tee ensimmÀinen zvrk, eli ympyrÀ, jufken ensimmÀisestÀ puoliskosta ja lisÀÀ sitten toinen jufke.
  7. Laita piirakka uuniin 200°C noin 40 minuutiksi tai 30-40 minuutiksi tai niin piirakka on todella hyvÀÀ. 20-25 minuutin kuluttua aseta piirakka paikalleen ja kaada pÀÀlle vettĂ€ ja kÀÀnnĂ€ noin 5-10 minuuttia. Ripottele pÀÀlle sulatettua voita, peitĂ€ liinalla ja anna levĂ€tĂ€ muutama minuutti.
  8. Piirakan tulee olla rapea ulkopuolelta.
  9. Tarjoile jogurtin kanssa tai halutessasi.

Ehdotukseni: lisÀÀ tÀytteeseen muita vihanneksia, hienonnettuja sieniÀ ja manteleita.

Ennen kuin kÀytÀt reseptiÀ kaupallisiin tarkoituksiin, ota minuun yhteyttÀ.

Seuraa kanaviamme sosiaalisessa mediassa pysyÀksesi ajan tasalla kaikesta sisÀllöstÀmme.

Jos sinulla on lehden teemoihin liittyvÀÀ yritystĂ€, mainosta meille.  Lue mediapakettimme oppiaksesi kuinka.


Nycka, the Nomad


* KÀÀnnetty portugalista.


Comments