🇸🇪 Njuta av världen - Pé de moleque (Brasilien)

Idag ska jag dela med mig av ett recept på en typisk brasiliansk sötsak som du kan göra hemma var som helst i världen. Idag presenterar jag pé de moleque, en sötsak som är lätt att hitta i Brasilien under junifestivalerna. Det finns industrialiserade versioner i landet, men den mer hantverksmässiga versionen är bättre.


Ingredienser:

6 koppar te/socker

4 koppar te/mjölk

1 kaffesked /bakpulver

1 djup tallrik /rostade och malda jordnötter


* Före / är mängden och efter den, ingrediensen.


Hur man gör:

Koka upp allt, rör hela tiden så att det inte fastnar i pannan. När den är klar, häll den på den smorda marmorn och skär den när den svalnat.


Förslag: istället för att hälla allt på marmorn, sked de godis som redan separerats, så att du inte behöver skära.


Har du någonsin testat pé de moleque? Har du gjort det hemma? Tänkte du att det var så enkelt att förbereda? Gillar du godis?

Det är ett bra alternativ att alltid ha en sötnos tillgänglig hemma och, för brasilianare utomlands, ett sätt att alltid ha en smak av Brasilien till hands. Kärlek. Hoppas du gillar det också.

Om du äger eller driver ett företag med anknytning till den här tidningens teman, läs vårt mediakit för att lära dig mer om de reklamplatser vi erbjuder för att marknadsföra ditt företag.



Nycka, the Nomad


Innehåll översatt från portugisiska. Kan innehålla fel. Läs texten på engelska om du ser några fel här.


Copyright: Nycka, the Nomad

Comments